Scoutsorama 2019 3-4-5 mei

Een topeditie van ons opendeurweekend, dat is waarnaar we streven. Wontolla en den 92ste presenteren u met trots: Scoutsorama 2019!

Drie dagen lang genieten, drie dagen feesten, drie dagen pret en plezier voor uw grote en kleine bengels in de schaduw van ons nieuw lokaal “Maggie”. Eén grote feesttent op de Groenplaats, aan de rand van het prachtig groene Nijlpaardbos. Hier zetten we onze scouts even in de schijnwerpers!

We starten op vrijdagavond met onze fuif “Club92“ onze Dans-@-rama fuif in een nieuw jasje. Een afwisselende line-up werd samengesteld door onze leiding zodat u kan genieten van lokaal talent én grote namen. We voorzien animatie en een gepaste inkleding. Genieten dus tot in de vroege uurtjes … alsof er zaterdag gerust kan worden. Niet dus!

Op zaterdag wordt er niet uitgeslapen, want we gaan van start om 14u met een ludieke opening voorzien van een glaasje cava of een fruitsap. We verwachten dan ook een talrijke opkomst om de “officiële” receptie-opening bij te wonen. De leiders zorgen voor de creativiteit en ook ons Wontolla bestuur plaatst een woordje. En daarna …? Daarna is het feest voor onze 250 enthousiaste leden, leiders, ouders, oud-leiders, sympathisanten en vele anderen. De kleinsten genieten met volle teugen van de originele Vlaamse kermis, springkastelen, animatie en enorme sjorconstructies. Een prachtig gesjorde ingenieuze constructie over onze terreinen, toffe activiteiten voor onze jeugd, een kindervoorstelling van de jins in onze grote tent en dit jaar voorzien onze kevins een competitie bakken klimmen, activiteiten alom. De ouders genieten van hun kinderen, maar evenzeer van de lekkere hapjes en verfrissende drankjes die aangeboden worden in de tent.

Zaterdagavond gaan we gewoon onverminderd door. Alvorens aan te schuiven aan ons buffet, kan je genieten van een lekkere cocktail aan onze bar. Ook dit jaar is het, zoals vorig jaar, “Bokaal” die ons voorziet van vers gemaakte alcoholisch en/of niet-alcoholische cocktails. De allerkleinsten genieten van de ‘animatie’, terwijl de ouders een halve kip, kippenbil, vol-au-vent of een vegetarisch stoofpotje achter de kiezen werken. Je hoort het goed. Je kan op ons kippenfestijn genieten van een uitgebreid en gastronomisch aanbod!

Wie na het eten rustig verder wil keuvelen kan blijven zitten. Want na het eten gaan we door met onze bodega “Onder Den Toren”. Een gezellige avond waar je tal van speciale bieren, waaronder het scouts ‘Hopper-bier” in een blonde of donkere variant kan komen proeven. De inkom blijft gratis voor iedereen en de drank goedkoop. Niet te missen!

Op zondag doen we alles nog eens over. Vlaamse kermis, pannenkoeken, frieten, zon en gezelligheid. Wie overdag langskomt kan ook opmerken dat het creatieve talent van de groep al van jongs af aanwezig is, want elke tak geeft het beste van zichzelf in zijn eigen takaanbod. Onze afsluiter van de dag is minstens even spectaculair: de zangavond, de 32e editie trouwens, om even bij stil te staan. Sketches en zang onder leiding van een heuse live-muziekband. Een echte aanrader. Vraag het maar aan de honderden scouts, gidsen, chiro en ouders die de voorbije jaren de longen uit het lijf zongen.

Meer info: https://scoutsorama.be/