Wontolla

Wat is wontolla?

In het Junglebook staat het personage Wontolla gelijk met die van een “buitenstaander” die de rest probeert te waarschuwen.
Binnen de 92ste is Wontolla echter een groep van ouders, oud-leiding en sympathisanten die hun favoriete scoutsgroep willen ondersteunen en begeleiden.
Dit doet Wontolla door het onderhouden en verbeteren van de lokalen en terreinen die ze bezit

Wie zijn de Wontollaleden?

De ouders van leden, leiding en oudleiding. Tijdens de Wontollavergaderingen wordt de groep vertegenwoordigd door de groepsleiders, en indien nodig andere 92ste leiders.
Wontolla bestaat uit een raad van bestuur, die zorgt voor een coördinatie naar Scoutsorama toe, maar vooral ook de verschillende planploegen binnen Wontolla overziet. De beheerraad bestaat uit Gino van de Mooter, Katrin Rollenberg, Nicolaas Roeckens, Nicolas De Greef en Karlien Heyman.

Wat doet Wontolla?

Wontolla is in de eerste plaats de beheerder van de lokalen en zorgt voor de nodige infrastructuur.

Door de jaren heen zorgde Wontolla voor nieuwe terreinen en voor de bouw van de lokalen. Regelmatig hoor je getimmer, zaagmachines en dergelijke rond de lokalen in de Predikherenhoevestraat, om ervoor te zorgen dat de infrastructuur op de scouts ook goed onderhouden blijft.

Verder nemen de Wontollaleden op hun manier deel aan verschillende activiteiten van den 92ste; zoals de leiding van eten voorzien na de marsepeinactie of een feestje organiseren voor leiding en Wontollaleden.

Ons meest recente project: “Maggie”

Wontolla heeft het laatste jaar al zijn peilen gericht op de bouw van “Maggie”, een nieuw robuust gebouw welk onderdak biedt aan onze jongste takken. De lokalen worden nog afgewerkt en zodra de mogelijkheid zich biedt, zullen we ook het sanitair vervangen. De houten onderbouw geeft onderdak aan magazijnen en knutsellokalen.

Waar haalt Wontolla het geld?

Samen met den 92ste scouts Aartselaar-Reet organiseert Wontolla het jaarlijkse opendeurweekend Scoutsorama. Met de opbrengst hiervan kunnen de vele kosten van het onderhoud van de lokalen gedragen worden.

Hoe kom je bij Wontolla en wat kan je zoal doen?

Bij Wontolla is iedereen welkom, zeker tijdens Scoutsorama is elke helpende hand nuttig. Van technieker, tot keukenploeg, van tappers tot helpende handen in de kraampjes.

Vragen, opmerkingen, aansluiten bij Wontolla?

Stuur een mailtje naar de voorzitter: wontolla@92ste.be

Privacyverklaring

Wontolla vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.
In ingesloten document lichten wij ons engagement naar u, leden en vrijwilligers, toe op het gebied van
de veiligheid van uw gegevens.

In dit document vindt u:

  • welke gegevens wij vragen en waarom,
  • wat wij doen met deze gegevens en hoe wij onze gegevens beveiligen.

Het spreekt voor zich dat de volledige GDPR van toepassing is op onze werking.
Hebt u na het lezen van dit document nog vragen of opmerkingen?
Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via wontolla@92ste.be.