Lokaal en terrein

Terreinen

Den 92ste heeft intussen al drie mooie speelterreinen. Het 'Terrein zonder naam', het 'Frans Livensplein' en de 'Groenplaats'. Alle terreinen worden door Wontolla onderhouden.

Den 92ste houdt van het openluchtleven en gaat buitenshuis graag back to basic. Een bosspel, een rechtdoortocht, een dauwtrip, … Uit de natuur halen we veel energie en inspiratie. De leden en de leiders ervaren dit wekelijks al spelend en dragen het respect voor onze omgeving dan ook hoog in het vaandel. Als ondersteunende vereniging van den 92ste draagt Wontolla graag actief haar steentje bij tot de bescherming van dit erfgoed.

Nijlpaardbos

In de nabije toekomst zal de groep geconfronteerd worden met de realiteit: Mooie stukjes nabijgelegen groen worden middendoor gesneden door snelle wegen! Daarom heeft Wontolla een tijdje terug een initiatief genomen: Het terrein achter de lokalen werd aangekocht en het ca. 5000 m² grote Nijlpaardbos werd aangeplant. Dit plan lukte met veel steun van de groep en werd bovendien aangemoedigd door de overheid. Met honderden stuks plantgoed -vooral beuk, es, eik, berk en andere inheemse boom- en heestersoorten begint het Nijlpaardbos al aardig vorm te krijgen. Er moeten nog wel een paar vruchtbare seizoenen overgaan vooraleer deze bomen taai genoeg zijn om te kunnen weerstaan aan het enthousiasme van de welpen, wolven en alle andere wilde dieren.

Ons Nijlpaardbos heeft intussen al stevige vormen aangenomen. Ettelijke bomen zijn gesnoeid om de bomen die we echt willen houden ruimte en lucht te geven. Samen met bosbeheer Vlaanderen zorgen we voor een prachtig stukje speelbos op onze eigen terreinen, afgesloten van al het drukke verkeer!