Werkjaar 2023-2024

Inschrijvingen 2023-2024

Via onderstaande link kan u uw zoon inschrijven voor volgend scoutsjaar 2023-2024 (enkel voor nieuwe leden).

Inschrijven kan op: http://92ste.be/inschrijving-scouts

Lidgeld

Elk jaar betaal je in september lidgeld om verzekerd te zijn. Om op weekend of kamp mee te gaan, betaal je de weekend- of kampprijs.

Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen om een deel van je lid - of deelnamegeld terug te krijgen.

Enerzijds is er de fiscale aftrekbaarheid voor kinderen onder de 14 jaar, anderzijds zijn er de verschillende tussenkomsten van de mutualiteiten.

Fiscale aftrekbaarheid

Kosten gemaakt voor kinderen onder de 14 jaar voor weekends, kampen en uitstappen zijn fiscaal aftrekbaar.

Fiscale attesten worden sinds het fiscale jaar 2023 automatisch toegevoegd aan je belastingaangifte. Dat kan echter alleen als we de rijksregisternummers van zowel het lid als van een ouders waar het lid ten laste is. Rijksregisternummers kunnen ingevuld worden op het profiel van het lid in de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen (groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be).

Mutualiteiten

Er zijn verschillende mutualiteiten en de terugbetalingen verschillende per mutualiteit. Via jouw mutualiteit kan je een formulier verkrijgen voor een eenmalige terugbetaling. Dit wordt ondertekend door de groepsleiders en terugbezorgd. Als het kan, neem het dan mee tijdens de opening, dat bespaart ons een hele hoop administratieve rompeslomp doorheen het jaar.